Home » Hezbollah ispaljuje raketne salve na izraelske ciljeve; sirene se oglašavaju diljem sjevernih okupiranih teritorija
Svijet

Hezbollah ispaljuje raketne salve na izraelske ciljeve; sirene se oglašavaju diljem sjevernih okupiranih teritorija

Fotografija AFP-a

Desetine raketa ispaljeni su iz Libana prema sjevernim teritorijama koje je okupirao Izrael, aktivirajući sirene upozorenja u tom području. 

Izraelska vojska je rekla da je u ponedjeljak ispaljeno 35 raketa prema okupiranom Golanu i al-Jalilu, dodajući da je identificirano nekoliko udaraca.

Raketiranje je aktiviralo sirene u naseljima Rosh Hanikra i Shlomi, javljaju izraelski mediji.

Napad je uslijedio dok su napetosti eskalirale nakon što je Izrael ubio Sayyeda Hassana Nasrallaha, dugogodišnjeg vođu libanskog pokreta otpora Hezbollaha, u zračnom napadu na južni Bejrut.

U izvješćima se navodi da je teroristički čin izvela eskadrila izraelskih F-15I aviona opremljenih bombama za razbijanje bunkera koje su isporučile SAD.

To se dogodilo na vrhuncu izraelskih terorističkih djela i agresije u Libanu otkako je režim pokrenuo svoj genocidni rat u Pojasu Gaze.

U obraćanju u ponedjeljak, zamjenik glavnog tajnika Hezbollaha  Naim Qassem rekao je da Izrael čini masakre i zločine nad civilima u Libanu uz punu potporu Sjedinjenih Država.

Također je obećao da će se Hezbollah nastaviti boriti protiv uzurpatorskog režima, dodajući: “Pobjeda će biti naša”.

“Svi smo tamo na terenu, unatoč gubitku nekih vođa i Hassana Nasrallaha kao glavne mete, te unatoč agresivnim napadima na sve civile u Libanu”, rekao je.

“Bit ćemo nepokolebljivi. Nastavit ćemo otpor. Nastavit ćemo se suočavati s izraelskim neprijateljem u potpori Palestini i Gazi i u obrani našeg libanonskog naroda.”