Home » Netanyahu bježi iz rezidencije u sklonište dok sirene zavijaju u Cezareji
Svijet

Netanyahu bježi iz rezidencije u sklonište dok sirene zavijaju u Cezareji

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pobjegao je iz svoje rezidencije u Cezareji nakon što su se oglasile sirene za zračnu uzbunu, zbog čega je odmah potražio sklonište, navodi se u izvješću izraelske  novinske web stranice Walla  .

To se dogodilo kada je libanski otpor  Hezbollah, proširio svoj krug vatre u sjevernoj okupiranoj Palestini i nastavio svoje kvalitativne operacije protiv izraelske okupacije .

Suprotstavlja se pokušajima Izraela da prodre na jug zemlje u znak podrške Gazi i njenom otporu, u obrani Libana i njegovog naroda i kao odgovor na barbarske izraelske napade na gradove, sela i civile.

Od ranih jutarnjih sati oglasile su se sirene u Margaliotu, Misgav Amu, Haniti, Haifi, Krayotu, Acreu, Nahariyyi, dolini Beit She'an, Gesheru i Menahemii, uz ispaljivanje raketnih plotuna iz Libana, pišu izraelski mediji. opisan kao: “Ludilo na nebu Haife i Krayota.”

Izraelski mediji također su izvijestili da su se Netanyahu i nekoliko ministara skrivali tokom iranskog napada na Izrael u utvrđenoj podzemnoj lokaciji u gradu Jeruzalemu, dok se ministar obrane Yoav Gallant zabarikadirao u podzemnoj zgradi koja pripada ministarstvu u Tel Avivu.