Home » Izraelski snajperisti pucaju na Palestince koji bježe iz Gaze, tijela se gomilaju usred napada
Svijet

Izraelski snajperisti pucaju na Palestince koji bježe iz Gaze, tijela se gomilaju usred napada

OMAR AL-QATTAA/AFP PREKO GETTY IMAGESA

Palestinci koji su bježali od užasa grada Gaze , prema izraelskim naredbama za evakuaciju, opisali su kako su vidjeli tijela nagomilana u okruzima grada nakon što su ih izraelski snajperisti ubili .

Bolničari također nisu mogli izvući tijela i pokopati ih zbog opasnih uvjeta koje je postavila izraelska vojska, dok rat i nasilje i dalje bjesne.

Osim toga, glasnogovornik Civilne obrane Gaze rekao je mreži da je “više od 30 tijela” bačeno na ulice Al-Rimala, područja Al-Sina'a i Al-Katiba u gradu Gazi.

Izraelske naredbe da se cjelokupno stanovništvo grada Gaze evakuira skupine za ljudska prava opisale su kao “apsolutno ludilo”.

Izraelska vojska u posljednje vrijeme intenzivira svoje napade na grad Gazu, druge dijelove teritorija i regiju. Slike i videozapisi koje dijele novinske kuće i na društvenim mrežama prikazuju dim koji kulja iz nekoliko zgrada nakon izraelskih napada.

Izraelske snage također su napale nekoliko lokacija u južnom Libanonu tokom noći, uključujući Aita al-Shaab, Rab el-Thalathine, al-Addousiyeh i Khiam, potvrdila je izraelska vojska.