Home » Jemenski Huti nastavljaju vojne akcije protiv Izraela
Svijet

Jemenski Huti nastavljaju vojne akcije protiv Izraela

Foto: Mohammed Hamoud – Anadolu Agency

Grupa Huti u Jemenu rekla je u subotu da će nastaviti vojne akcije protiv Izraela i spriječiti  brodove da prođu kroz Crveno more, javlja Anadolu Agency .

“Američka i britanska agresija neće proći nekažnjeno”, stoji u priopćenju.

Priopćenje je izdano nekoliko sati nakon što je glavni grad Jemena Sanaa bio izložen novim zračnim napadima

Napomenulo se da “otvorena američka i britanska agresija, koja dolazi kao podrška cionističkom entitetu, neće odvratiti Jemen od nastavka vojnih operacija protiv izraelskog neprijatelja i sprječavanja njegovih plovila i drugih brodova da idu prema okupiranim palestinskim lukama.”​​​​

Dodaje se da “ova agresija, koja sigurno neće proći bez kazne od strane naših oružanih snaga, naglašava značajan utjecaj jemenskih vojnih operacija protiv izraelskog neprijatelja i sprječavanja prolaska njegovih plovila i  brodova drugih nacionalnosti koji prevoze robu do njega.”

SAD je obnovio zračne napade u subotu na Sanu, dan nakon što su Washington i London izveli napade na ciljeve u područjima pod kontrolom Hutija u Jemenu.

Nakon napada u petak, koji su rezultirali s pet mrtvih i šest ozlijeđenih među Hutijima, skupina je obećala da su svi američki i britanski interesi postali “legitimne mete” za njezine snage kao odgovor na njihovu “izravnu i deklariranu agresiju” na Jemen.

Houthi ciljaju projektilima i bespilotnim letjelicama, teretne brodove u Crvenom moru u vlasništvu ili kojima upravljaju izraelske firme ili prevoze robu u, i iz Izraela, u znak solidarnosti s Gazom, koja je pod izraelskim napadima od 7. oktobra uz američku potporu.