Home » BiH: Napad na povratnike u Gacku, korišteno vatreno oružje
BiH

BiH: Napad na povratnike u Gacku, korišteno vatreno oružje

Foto: facebook/Nerin Dizdar

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar objavio je da se dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku, prilikom čega je korišteno vatreno oružje, javlja Anadolu.

“Dolaze informacije o novom napadu na povratnike, ovaj put u Gacku, i to uz upotrebu vatrenog oružja. Još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama”, kazao je Dizdar.

Pozvao je na hitno otkrivanje i procesuiranje počinilaca.

“Kao što smo premijer i ja rekli povratnicima u Gacko prije par dana, naša podrška njima će biti veća i jača nego ikada. Od vlasti entiteta RS opet tražimo hitno procesuiranje i otkrivanje krivaca. Od pomoći bi bilo i da prestanu sa širenjem govora mržnje, ali se u to ne uzdamo. U tome ih dalje spriječiti mogu državni pravosudni organi. Ministarstvo će već ujutro na lice mjesta poslati svoje predstavnike, kako bi se procijenila šteta na stambenom objektu, kao i stanje povratničke porodice, te osigurala sva potrebna podrška”, objavio je Dizdar na društvenim mrežama.