Home » ‘Genocidni Joe’: američki prosvjednici bijesni protiv Bidena, američka podrška izraelskom ratu u Gazi
Svijet

‘Genocidni Joe’: američki prosvjednici bijesni protiv Bidena, američka podrška izraelskom ratu u Gazi

Propalestinski prosvjednici prekidaju govor američkog predsjednika Joea Bidena nekoliko puta tijekom predizbornog skupa u državi Virginiji, uzvikujući "Genocid Joe".

Propalestinski prosvjednici nekoliko su puta prekidali govor američkog predsjednika Joea Bidena tokom predizbornog skupa u državi Virginia, uzvikujući “Genocid Joe” usred stalne podrške Washingtona izraelskom genocidnom ratu u Pojasu Gaze.

Prosvjednici koji su nosili palestinske zastave prekinuli su Bidenov govor najmanje 14 puta tokom predizbornog skupa na Sveučilištu George Mason u Manassasu u Virginiji u utorak, dok su nosili palestinske zastave i uzvikivali slogane protiv ofenzive izraelskog režima.

Jedan od prosvjednika uzviknuo je “Sram vas bilo!” dok je drugi muškarac vikao: “Genocidni Joe: koliko si djece danas ubio?”

Nekoliko sekundi kasnije, drugi demonstrant je vikao: “Izrael ubije dvije majke svaki sat.”

Biden je reagirao na ispad rekavši: “Ovo će potrajati neko vrijeme; ovo su isplanirali.”

Demokratski predsjednik također je optužio jednog od prosvjednika da je “MAGA republikanac” nakon što je prekinut sedmi put. MAGA je akronim za politički slogan “Make America Great Again” bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.