Home » Izraelski helikopter ispalio vatru na posjetitelje festivala Nova 7. oktobra
Svijet

Izraelski helikopter ispalio vatru na posjetitelje festivala Nova 7. oktobra

Obitelji ubijenih tijekom napada na festival Nova žele odgovore što se točno dogodilo 7. oktobar [Getty]

Izraelski vojni helikopter otvorio je vatru na posjetitelje festivala tokom napada Hamasa na glazbeni festival Nova 7. oktobra , izvijestio je u subotu izraelski list Haaretz .

Borbeni helikopter stigao je na mjesto događaja kako bi se uhvatio u koštac s napadačima, za koje je Izrael tvrdio da su Hamasovi napadači, ali je pogodio neke od slavljenika, navodi se u izvješću Haaretza temeljenom na istragama izraelske policije i ispitivanjima zarobljenih pripadnika Hamasa.

Izvješća o kojima se naširoko govorilo u vrijeme Hamasovog iznenadnog napada na Izrael  govorila su da su borci iz palestinske skupine sudjelovali u planiranom masakru mladih sudionika festivala.

Međutim, izvješće Haaretza sugerira da napadači iz Gaze nisu bili svjesni glazbenog festivala i nisu ga namjerno gađali.

Izraelska policija kaže da su tokom masakra ubijene 364 osobe, uključujući 17 policajaca, dok je 40 ljudi uzeto kao taoci . Međutim, nisu dani detalji o opsegu mogućih smrti ili ozljeda koje je uzrokovala izraelska vojska.