Home » Pada noć, a još traje potraga za iranskim predsjednikom, angažovana i vojska
Svijet

Pada noć, a još traje potraga za iranskim predsjednikom, angažovana i vojska

Foto: Irna

Svjetske agencije javljaju da je došlo do nesreće prilikom slijetanja helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik Raisi.

Prvi izvještaji govore da je helikopter u kojem je bio iranski predsjednik Ebrahim Raisi prinjdno sletio, objavila je državna televizija dodajući da su na mjesto incidenta upućene hitne službe te da je akcija spašavanja u toku. Državna agencija na engleskom jeziku objavila je da se dogodila nesreća.

Načelnik štaba iranske vojske naredio je korištenje svih vojnih resursa za pomoć u operacijama potrage i spašavanja.

Još uvijek nema informacija o lokaciji helikoptera jer se na to područje spušta noć. Nove spasilačke ekipe i penjači pridružili su se timovima za potragu, ali je potraga iz zraka prekinuta zbog lošeg vremena.

Sve operacije spašavanja trenutno se provode sa zemlje, prenosi Telegraph.

Helikopter u kojemu su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar vanjskih poslova srušio se dok je prelijetao planinsko područje po gustoj magli na povratku iz posjeta granici s Azerbajdžanom, rekao je Reutersu iranski zvaničnik koji je želio ostati anoniman.

Zbog neravnog terena u regionu i teških vremenskih uslova, posebno guste magle u tom području, operacija potrage i spašavanja mogla bi potrajati, rekao je reporter IRNA-e.