Home » Palestinski novinar Motaz Azaiza u Potočarima: Ono što se desilo u Srebrenici sada se dešava u Palestini
BiH

Palestinski novinar Motaz Azaiza u Potočarima: Ono što se desilo u Srebrenici sada se dešava u Palestini

Foto: Elman Omić/AA

Žao mi je zbog onoga što se desilo ovdje u Srebrenici, tada nisam bio ni rođen, ali u medijima i školi sam saznao šta se ovdje desilo, poručio je palestinski novinar, fotograf i aktivista Motaz Azaiza koji je stigao u Potočare povodom 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, javlja Anadolu.

Istakao je da na svakom koraku osjeća veliku ljubav građana u Bosni i Hercegovini prema Palestini.

“Ono što se desilo u Srebrenici danas se dešava u Gazi”, rekao je Azaiza, izrazivši zahvalnost ljudima u BiH na podršci Palestincima.

“Želim da se zahvalim ljudima zato što nose zastave Palestine zajedno pored zastava Bosne i Hercegovine”, kazao je palestinski novinar.

Potom je izrazio duboko žaljenje zbog genocida nad Bošnjacima u julu 1995. godine.

“Žao mi je zbog onoga što se desilo ovdje, tada nisam bio ni rođen, ali u medijima i školi sam saznao šta se ovdje desilo. Ono što se desilo ovdje sada se dešava ljudima u Palestini”, rekao je Azaiza koji je u Potočare stigao ogrnut palestinskim šalom te istaknutim “Cvijetom Srebrenice”.

Svjetskoj javnosti postao je poznat početkom agresije na Gazu, kada je, prije napuštanja Palestine, na društvenim mrežama svakodnevno izvještavao o strahotama koje izraelska vojska provodi u Pojasu Gaze. Azaizu na Instagramu prati oko 18,1 milion korisnika.