Home » Palestinka je rekla da je puštanje iz zatvora bilo ‘neočekivano’ nakon što ju je Izrael smjestio u samicu
Svijet

Palestinka je rekla da je puštanje iz zatvora bilo ‘neočekivano’ nakon što ju je Izrael smjestio u samicu

MEE

Izrael je poslao Marah Bakr u zatvor u dobi od 17 godina. Ona je suradniku Middle East Eyea Faizu Abu Amlehu opisala svoj osmogodišnji boravak u zatvoru i rekla da je njezino puštanje u petak bilo “neočekivano”.

“Život u zatvoru je bio težak. Neki su dani bili bolji od drugih. Ali ako vjeruješ Bogu i znaš da postoje ljudi koji ti čuvaju leđa… znaš da sve na kraju prođe”, rekla je Bakr.

“Bilo je teško, pogotovo na početku, jer sam bila mlada i trebala sam majčinu brigu. Ali druge zatvorenice su se brinule za mene – svaka hvala Bogu.”

Bakr je rekla da je Izrael smjestio nju i druge zatvorenice u samicu nakon što je Hamas pokrenuo iznenadni napad na južni Izrael.

“Od 7. oktobra uvjeti u zatvoru su se pogoršali jer su nas odvojili jedne od drugih. Zatvorski čuvari su pokušavali emocionalno manipulirati mnome”, rekla je Bakr.

“Najgore je što nisam znala ništa o svojoj obitelji. Nisam imala kontakta s njima, ali sam ih stalno sanjala.

“Oduvijek sam znala da ću biti puštena u dogovoru o razmjeni zarobljenika, ali nisam znala da će se to dogoditi tokom rata.

“Jako mi je bolno biti puštena u ovakvim uvjetima. Znam da su mučenici[u Gazi] umrli za ovo. Želim im poslati svoje pozdrave i svoje molitve. Ostanite jaki i Bog će donijeti svoje olakšanje.

“Želim provoditi puno vremena sa svojom obitelji. Onda želim ići na fakultet. Želim prvo studirati.”