Home » U centru Novog Pazara održan skup podrške Palestini
Region

U centru Novog Pazara održan skup podrške Palestini

Foto: Aleksandar Niciforovic /AA

Na Gradskom trgu u Novom Pazaru održan je skup podrške Palestini, a više od dve stotine građana mirnim protestom iskazalo je nezadovoljstvo zbog zbivanja u Pojasu Gaze i reakcija međunarodne zajednice. Građani Novog Pazara nosili su zastave Palestine i transparente sa porukama podrške, javlja Anadolu.

Skup je organizovala neformalna grupa građana, a pozivi na događaj deljeni su putem društvenih mreža. Jedan od učesnika protesta, Haris Ibrahimović, rekao je da je cilj okupljanja građana da se na miran i civilizovan način ukaže na važnost mira i solidarnosti sa narodom Palestine.

“Poštovani građani, budite danas ponosni na sebe jer smo mi jedini uhvatili uže koje su svi ostali pustili. To je uže pravde i humanosti. Mi smo danas ovde da stanemo uz nedužne stanovnike Palestine, uz one kojima je oduzeta voda, hrana, struja i plin. Mi smo uz one od kojih se očekuje da nestanu pred očima celog sveta. Mi smo se danas ovde okupili da pošaljemo poruku mira, da se obratimo međunarodnoj zajednici da hitno reaguje i da zaustavi teror, agresiju i rat”, saopštio je Ibrahimović medijima i okupljenim građanima u Novom Pazaru.

Tokom skupa koji je trajao nešto više od pola časa okupljeni su uzvikivali tekbire i parolu “Free Palestine”.

Na Gradskoj tvrđavi (Bedemu) u centru Novog Pazara građani su izvesili i zastavu Palestine sa porukom “Free Palestine” velikih dimenzija.

Ranije je u Novom Pazaru pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za humanitarnu pomoć Palestini, građani dobrovoljne priloge mogu ostavljati na više lokacija u gradu.​​​​​​​

Izvor