Home » Iran je pokrenuo osvetničke udare protiv Izraela nakon napada na konzulat
Svijet

Iran je pokrenuo osvetničke udare protiv Izraela nakon napada na konzulat

Iranska revolucionrna garda (IRGC) pokrenuo je “opsežne” osvetničke napade projektilima i bespilotnim letjelicama protiv okupiranih teritorija kao odgovor na teroristički napad izraelskog režima 1. aprila na diplomatske prostorije Islamske Republike u glavnom gradu Sirije Damasku.

IRCG je najavio pokretanje napada u priopćenju u subotu navečer, definirajući misiju kao “Operation True Promise”.

“Kao odgovor na brojne zločine cionističkog režima, uključujući napad na konzularni odjel Ambasade Irana u Damasku i mučeništvo niza zapovjednika i vojnih savjetnika naše zemlje u Siriji, IRGC-ov Zrakoplovni odjel lansirao je desetke projektila i bespilotnih letjelica protiv određenih meta unutar okupiranih teritorija”, stoji u priopćenju.

Iranski ministar obrane, brigadni general Mohammad Reza Ashtiani, u međuvremenu je upozorio da će “bilo koja zemlja koja bi mogla otvoriti svoje tlo ili zračni prostor Izraelu za [potencijalni] napad na Iran, dobiti naš odlučan odgovor.”

Izraelski napad rezultirao je mučeništvom brigadnog generala Mohammada Reze Zahedija, zapovjednika snaga Quds IRGC-a, njegovog zamjenika, generala Mohammada Hadija Hajia Rahimija, i petorice njihovih časnika u pratnji.