Home » Jemen gađao još jedan američki brod
Svijet

Jemen gađao još jedan američki brod

Jemenske oružane snage objavile su izvođenje novog raketnog udara na još jedan američki brod u znak podrške Palestincima u Pojasu Gaze, koji su se našli u genocidnom ratu izraelskog režima.

Snage su izvijestile da  su “gađale američki brod Chem Ranger u Adenskom zaljevu odgovarajućim pomorskim projektilima, što je rezultiralo direktnim udarcem”.
Tokom proteklog mjeseca, snage i jemenski narodni pokret otpora Ansarullah izveli su mnoge takve napade protiv “izraelskih” brodova ili brodova koji plove prema lukama okupiranih palestinskih teritorija.
Američka Centralna komanda CENTCOM potvrdila je napad na brod.
Dan ranije, jemenske snage pogodile su i američki brod Ginko Picardie.
U saopštenju jemenske armije se navodi da je „u podršci potlačenom palestinskom narodu i istrajnosti naše braće, u okviru odgovora na agresiju SAD-a i Engleske na našu zemlju, mornarica jemenske armije s nekoliko raketa gađala američki brod Ginko Picardie u Adenskom zaljevu i pogodila ga.“
„Jemenske oružane snage neće se dvoumiti da gađaju sve izvore prijetnji u Arapskom i Crvenom moru u okviru zakonskog prava odbrane dragog nam Jemena i podrške potlačenom palestinskom narodu“ – dodaje se u saopštenju.