Home » Snimci pokazuju razmjere zločina u Gazi: Izraelska vojska tijela ubijenih Palestinaca ostavljala kraj puteva
Svijet

Snimci pokazuju razmjere zločina u Gazi: Izraelska vojska tijela ubijenih Palestinaca ostavljala kraj puteva

U dvorištu bolnice Al-Shifa u Gazi, koju je Izrael tokom intenzivnih višesedmičnih napada pretvorio u ruševinu ubivši stotine ljudi, otkrivena je masovna grobnica, javlja Anadolu.

Kako su zdravstveni izvori potvrdili za AA, tijela ekshumirana iz masovne grobnice su zapravo ljudi koje su izraelski vojnici ubili u krugu bolnice i zakopali u dvorište ove ustanove.

Isti izvor je naveo da su jučer, u jutarnjim satima, ekshumirana tijela deset ljudi.

Na više lokacija u dvorištu kompleksa bolnice otkrivena su kompletna, parcijalna, spaljena ili tijela u fazi raspadanja, u pojedinačnim ili masovnim grobnicama.

Neimenovani izvori takođe navode kako u ovoj fazi nije moguće utvrditi broj tijela koja su ili bi mogla biti pronađena u krugu bolnice.

Pored masovnih grobnica u koje su zakopavali tijela ubijenih Palestinaca, izraelski vojnici su ubijene ostavljali kraj puteva, na ulici, prekrivene s malo zemlje ili drugog materijala, ili u vrećama.

Kako je zabilježio reporter AA, nakon što su radne mašne započele s uklanjanjem ruševina po povlačenju izraelskih snaga iz dijelova Pojasa Gaze, pronađen je veliki broj tijela ubijenih.

Stanovnici regiji su za AA kazali da su tako pronađena tijela gotovo kompletne palestinske porodice Asaf, ali i brojnih drugih.

Jedan od očevidaca je rekao da su pronašli tijela u vrećama, neka već u fazi raspadanja.

Masovne grobnice su otkrivene i u krugu bolnice Al-Shifa.