Home » Španjolska ministrica: Palestinci žive pate od gladi, bombi i genocida
Svijet

Španjolska ministrica: Palestinci žive pate od gladi, bombi i genocida

Isabel Infantes/Europa Press putem Gettyja Slike

Španjolska ministrica za mlade i djecu, Sira Rego, rekla je da “Palestinci žive u gladi, bombardiranju i genocidu” kao rezultat izraelskog rata u Pojasu Gaze koji traje više od četiri mjeseca.

Govoreći na događaju UNRWA-e u Španjolskoj, Rego, koji je palestinskog podrijetla, naglasio je da “Izrael ne priznaje nikakva pravila i pokušava stvoriti sustavnu društvenu tragediju ne samo u Gazi, već u cijeloj Palestini.”

“No unatoč svemu, cijeli palestinski narod odlučan je nastaviti s otporom”, dodala je.

Ministrica je objasnila da Palestinci pate od gladi, bombi i genocida, dodavši da je Palestina koju je poznavala u djetinjstvu bila potpuno drugačija, “bila je mirna i sretna, ali Izrael okupacijom i sustavnim napadima čini genocid nad palestinskim narodom. ”

Dodala je kako njezina obitelj živi u gradovima Ramallah i Istočni Jeruzalem, a otac joj je umirovljeni liječnik. Spomenula je da ih je pozvala da dođu živjeti u Španjolsku, ali oni to uvijek odbijaju.

Otkrila je kako njezina obitelj unatoč svim poteškoćama želi nastaviti živjeti u Palestini, dodavši kako je to samo jedna priča od milijuna obitelji u Palestini.